Trefwoord 'Koninklijk huis'

Nieuweweg, S Track 3Herinnering aan enkele personen in dienst bij paleis (o.a. Paans, v.d.Linden(chef-kok) en Klifman(kok). Bij de Biltseweg was voetbalveld van KPS.

Nieuweweg, S Track 2Bij uitbreken van de oorlog uitgeweken naar Warmond. Vervolgens op diverse plaatsen in Nederland verbleven. Na de oorlog (in 1950) weer terug naar Soest bij de rijkspolitie . Woonachtig in de Troelstralaan, later in de Groen van Prinstererstraat). Daarna in dienst bij paleis als veiligheidsbeambte (lijfwacht van koningin, prins en prinsessen)

Nieuweweg, S Track 4Uiteindelijk deelde prins Bernhard de lakens uit.
Koninginnedag was (qua voorbereiding) drukke tijd. Ook gewoond in bos nabij paleis (o.a. in oude intendance woning). Bijzondere gebouwtjes: koelheuvel, prieeltje waar Emma heen ging om te bidden, speelhuisje (geschenk van de Indonesische regering)

Nieuweweg, S Track 5Herinnering aan bescherming van koningin Juliana en prinsessen bij verblijf in ItaliŽ. Ook nog een tijdje gewoond in Leiden om Beatrix tijdens studententijd te beschermen.