Trefwoord 'Koninginnelaan'

Daatselaar-Couwenberg van,C Track 1In 1920 in Soest komen wonen op het adres Veenhuizerstraat 49a. Veenhuizerstraat was toen nog een zandpad. De Beetslaan noemden ze het zwarte pad. Vader was onderwijzer aan de Mariaschool (1e of 2e klas).
Herinnert zicht nog het opknappen van de Koninginnelaan (vroeger Veenuizerstraat). Bij de opening van de vernieuwde Koninginnelaan mocht zij de schaar aanbieden aan de burgemeester (zie foto op blz. 40 van het boek 100 jaar Soest en Soesterberg in beeld van Gerth en Piekema). Haar vader zat in het feestcomite.
Bezocht aan de Mariaschool.

Dijssel-van Asch v.d., R Track 4Oorlogstijd (evacuatie in 1940 en herinnering aan verblijf in schuilkelder bij huis). Echtgenoot Anton v.d. Dijssel ontmoet omdat hij vaak op de zaak kwam. Op 28 jarige leeftijd (na 3jaar verkering) getrouwd en gaan wonen op Lange Brinkweg. Anton heeft de zaak in 1955 overgenomen van zijn vader.

Dijssel-van Asch v.d., R Track 5Wonen naast (schoon)ouders. Veel hulp gehad van ouders en hulp kunnen bieden toen die oud werden.

Koot, J (mevr) Track 1Geboren op het adres Koninginnelaan 101. Grootvader van moederskant (van Breukelen) had daar slagerij. Hij was overigens meer huisslachter (slachten bij boeren thuis op het erf). Moeder (Maria van Breukelen) is daar in getrouwd met Gerrit Jan Koot(afkomstig uit Amersfoort) die al slager was. Grootmoeder(Maria Hilhorst) was o.a. boerenmeid bij de fam.Van Roomen aan de Korte Brinkweg . Op 22 oktober 1898 zijn grootouders getrouwd en hebben zich gevestigd op Koninginnelaan. Grootvader werkte in de zomer als koetsier bij Haks. Een broer ( Willem van Breukelen van de Bakkersweg) werkte op paleis. Er waren in de crisisjaren vee ( te veel) slagerijen aan de Koninginnelaan. Genoemd worden o.a. Beemer, v.d. Kleij en Teun Renes). Zaak van grootvader van Breukelen is nadat vader Koot er al uit was gegaan verkocht aan Stalenhoef.

Renes, J Track 1Geboren aan de Koninginnelaan (naast Beerekamp de bakker). Vader was Teus Renes (geb. te Nijkerk) en moeder was Jannetje v.d. Veen geboren te Spakenburg. Ouders werkten bij Blokker, de slager van Baarn en hebben daar elkaar leren kennen. Vervolgens is vader gaan werken bij slagerij Floor op de Julianalaan. Daarna zaak van v.d. Mille - hoekAkkerweg/ Koninginnelaan overgenomen. Er waren in die tijd 4 slagers aan de Koninnelaan. Buurman was Geert Duinkerken, melkboer.Aan de andere kant woonde v.d. Berg, rozenkweker-boomkweker.
Bezocht de School met de Bijbel aan de Spoorlaan. Kameraden-klasgenoten waren: Pietje Rouwendaal, Deek Birkhoef, Evert Duidenkerken, Jantje v.d. Broek\Onderwijzsers: mevr. Van hees, mej. Van Arkel, Everaarts, Klein, v.d.Flier. Tijdelijk meester Maaskant.

Renes, J Track 3In vrije tijd actief in Olympia, gymnastiekvereniging. Kerkelijk betrokken bij Julianakerk.
Tijdens de oorlog ondergedoken om arbeidsinzet voor Duitsers te ontlopen. Verhaal over gat in de grond onder tafel en schuilplaats bij v.d. Hell (inmiddels was men verhuisd naar hoek Korteweg-Koninginnelaan) Samen met v.d. Hell roggebroodgebakken.