Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Trefwoord 'Jaren tachtig'

Brakel v.d. J Track 6Opnieuw aandacht voor duivensport. 41 jaar voorzitter geweest van vereniging. Tevens 12 jaar lid van de gemeenteraad. Kritiek op huidige gemeenteraad.

Breemer v.d., J Track 7Na 8 jaar verkering op 2-8-1945 getrouwd. Samen met broers van Annie. Daarna 3 kinderen gekregen.
Na de oorlog aanvankelijk gewerkt als kok in het Casino waar jongelui voor de KLM werden opgeleid. Vervolgens 2 jaar in Dijnselburg (ook opleiding KLM). Toen 12 jaar in KLM-restaurant in Amsterdam. Vrouw kreeg heimwee.
Vervolgens 23 jaar als kok/beheerder in militair tehuis in Huis ter Heide.
Na pensionering 12 jaar rondleidingen verzorgt in spoorwegmuseum. Ook actief bij het verzorgen van de tuin van de Carolusschool. Gewoond aan de Generaal Winkelmanstraat.

Dijssel-van Asch v.d., R Track 6Wonen aan Prinses Irenelaan. Vrijwilligerswerk.

Duit, H Track 2Begin 1963 betrokken geraakt bij VVZ. Kinderen wilden gaan voetballen. Op een feestavond in Eemland van Olympia toevallig in aanraking gekomen met VVZ waar ze wilden starten met jeugdafdeling. 16 jaar bestuurslid geweest van VVZ, waarvan 13 jaar als voorzitter. In die periode o.a. de accommodatie aan de Eemweg in gebruik genomen. Voorheen voetbalde VVZ op wat nu het gildeterrein is.
In 1979 voorzitter geworden van BDC Handbal. Met onderbreking heeft dat 9 jaar geduurd waarvan een bepaalde periode ook als bondsbestuurder. Ook nog een tijdje voorzitter geweest van de basketbalvereniging Red Stars

Gerth, H Track 6Veel maatschappelijke activiteiten verricht. Volleybal bij Olympus. Schaken, vanaf 1970 ook als wedstrijdleider.
Vanaf 1967 belangstelling voor de politiek Dertig jaar lid geweest van D66 totdat Mieke Swinkels kwam. Ook een aantal malen in de raad gezeten samen met Harry Jonker die hij had leren kennen via de schaakclub. Actief in de postzegelclub en in geologische werkgroep. Laatste twintig jaar ook in historisch werk al is daar altijd al belangstelling voor geweest.

Muurling-Voorthuis, C Track 3Herinnering aan De Soester Gemeenschap (een soort overkoepelende organisatie voor alle verenigingen behalve de sport). Is later overgen omen door de culturele commissie.
Leest het gedicht voor "Laten we". Licht toe dat het gaat om het klaarkomen met het verleden om vervolgens de vreugde te beleven van de vrijheid om samen verder te gaan.

Roest, A Track 5Herinnering aan natuur in Soesterveen. Vergelijking van deze tijd met vroegere tijd toen het gemoedelijker en gezelliger was.
Toename verkeer langs Birkstraat in 30 jaar is enorm.

Vos, H Track 6Herinneringen aan brandweer na oorlog. Tevens herinnering aan Boltini.