Trefwoord 'Insingerschool'

Akker v.d., W Track 1In 1921 in Nijkerkerveen geboren. Na en paar jaar verhuisd naar de Lage Vuursche (Koudelaan). Vervolgens op zesjarige leeftijd verhuisd naar Soest (Wieksloterweg 41 Westzijde (200m van de weg af). Het huisje helemaal verbouwd en flink uitgebreid staat er nog(2003). Was een klein huisje waar geen dakbeschot was en op zolder rechtstreeks onder de pannen werd geslapen. Tijdens strenge winter eind jaren twintig van de vorige eeuw vroor het binnen net zo hard als buiten. Insingerschool in Hees bezocht. Aan Wieksloot gewoond van 1928 tot 1947. Toen verhuisd naar Heezerlaantje. Hr. V.d. Akker was een verwoed jager (tot 1997).
Vader was los werkman. Heeft o.a. in crisisjaren geholpen bij de aanleg van het Soester natuurbad.
Verhaal over rogge maaien.

Akker v.d., W Track 2Herinnering aan school (onderwijzers: Frederiks, Veringa, Freekstra, Zijderveld, juffrouw Flerike, juffrouw van Westen, van Klingen).
Elke week psalmversje leren en elke week naar de kerk (Insingerkapel)
Dertiger jaren moeilijke tijd. Na school gaan werk bij oom Dirk Hols(broer van moeder) die een boerderijtje had aan Kostverlorenweg (15 koeien en wat land). Leren eggen en met paarden omgaan. Ongeveer 7 jaar bij hem blijven werken. Tijdens de oorlog een zogenaamd "landbouwausweiss" gehad waardoor hij niet naar Duitsland hoefde. Broer werkte op Willem Arntzhoeve.

Insinger, J.H.O Track 11 (md2 - 3)Landgoed Pijnenburg. Stukje historie. Insingerschool en de kapel worden genoemd. Herinnering aan viering 900 jarig bestaan van Soest in 1929.
"Geloof maakt mensen gelukkig" . Visie op de betekenis van religie. Relativering adeldom, maar ook "goede geestelijke bagage"