Trefwoord 'Horvers'

Dorrestein van, J.H.E. Track 1Geboren op 123 november 1932 te Soest op Spoorstraat nr. 5. Naast het station Soestdijk stond een blokje van drie woningen gebouwd door Hens van Dijk. Deze woningen zijn afgebroken t.b.v. parkeerruimte voor het station Da Costaschool en flat Batenburg.
Vader was Adrianus Johannes van Dorrestein, geboren 20-12-1899 op de Burg.Grothestraat 13 te Soest (thans is er gevestigd makelaar Rouwendaal). Dit pand is door zijn vader gebouwd. Vader is overleden 3 september 1998 en werd dus 98 jaar.
Moeder was Adriana Wilhelmina Maria Horvers, geb. te Soest op 31 juli 1899 overleden op 21-7-1983.Opa Hannes van Dorrestein was timmerman, kwam uit Amersfoort en was getrouwd met Maria van Dijk, ook afkomstig uit Amersfoort. Zij werkte als dienstbode op een villa in Isselt. Zij hadden trouwplannen, maar hadden geen behuizing. De eigenaar van de villa had een pand (villa) aan de Burg. Grothestraat te Soest. Deze kregen ze cadeau. Opa begon aan de renovatie maar het was onbegonnen werk. De villa is afgebroken en het nu bestaande pand gebouwd.
De andere opa was Henricus Theodorus Horvers, geboren te Tilburg op 11-12-1870, overleden 9-2-1936. Hij was bekend als meester Horvers. Hij, met meester de Munck en Brunning waren de eerste katholieke onderwijzers van Soest. Hij was zoon van Theodorus Horvers, spinner, fabriekswerker en ZOEAAF, drukkersknecht en tuinman bij de fraters van Tilburg. Zodoende kreeg zijn zoon, de latere meester Horvers, kans om te studeren voor onderwijzer.
Opa Horvers was tevens dirigent-organist van het Ceciliakoor van de H.H.Petrus en Paulusparochie. Hij schreef ook in de Soester Courant onder de schuilnaam DIXI.
Zijn vrouw was Maria Schoppenhauer. Zij stond achter de toonbank van bakkerij Schoppenhauer, gevestigd op het Kerkplad waar nu cafe De Kuil is.
Geinterviewde heeft 6 broers en 2 zussen. Drie broers traden in het voetspoor van opa en werden onderwijzer. Ze kregen hun opleiding bij de fraters resp. in Utrecht, Zeist en Hilversum. Oudste broer Harry was onderwijzer, vroegtijdig overleden op 28 jarige leeftijd, een broer Arie was administrateur, Ernst was personeels-cjef bij Strabo, getrouwd met Lies Rademaker. Henk, leraar Mavo Soest, getrouwd met Gea Huijgsloot, kleuteronderwijzeres. Broer Wil was priester-pastor in Utrecht en jongste broer Jos , onderwijzer woont in Amerstdam. Dan nog 2 zussen, oudste zus Miep, verpleegster, uitgezonden door de club van prins Claus naar Zambia, daar verongelukt in 1976 en jongste zus Jeanet woont in Aalst, is ongetrouwd en is administratrice.