Trefwoord 'Hoenderparken'

Hornsveld, M Track 21929- Stadhouderslaan was net een ijsbaan!.
Dertiger jaren. Hoewel vader altijd werk heeft gehad was het een moeilijke tijd. Herinnert zich het halen van pakjes margarine in kruiwagentje op het gemeentehuis. Was bestemd voor grote gezinnen.
Op 14e jaar gaan werken. Eerst bij hoenderpark van Kuppers naast Koninginnelaan 158. Eieren uitventen. Vervolgens bij de melkfabriek van Mastenbroek aan de Hartweg. In vrije tijd als jongeman gezongen b ij Apollo.
Herinnert zich de NSB'ers maar maakt ook de opmerking: "Je werd al gauw als een NSB’er gezien"

Roest, A Track 2Na de oorlog zwemmen in de Eem
In het gebied tussen de Beukenlaan/Nieuweweg en het Oude Grachtje waren ongeveer 7 a 8 hoenderparken (o.a. Timmermans, van Beek, Koeverden en de dames van As (zaten op de plek waar nu de Wijnand Toplaan is en hun zaak werd genoemd Eldorado) Veel van de eigenaren waren in de jaren dertig lid van NSB. Men had daar verwachtingen van.
Herinnering aan dorpsfiguren. Genoemd werden : Blauwlipje, Karel Deeze, Teun Muis en Wessel Wis.