Trefwoord 'Gouden ploeg'

Ekel, P Track 3Bezocht openbare school aan de Kerkstraat naast De Gouden Ploeg. Herinnert zich nog dat achter in de tuin van de school een podium werd opgericht waar Conny Vonk optrad. In en rond De Gouden Ploeg was veel vertier. Waar vertier was daar was ook Peter v.d. Breemer in de buurt. Op het weiland van Peter v.d.Breemer werd altijd gevoetbald met Bertus en Joop Entrop en de jongens van v.d. Kooij. V.d.Kooy had trouwens ook een café (De Wacht) op de hoek van de Stationsweg. Herinnering aan postbode Schaap aan het Schapendriftje. In oude linde van de kerkebuurt vaak gespeeld.

Kok, Irene Track 3Herinnering aan Amerikanen die in de jaren vijftig uitgingen in De Gouden Ploeg (was tegenover de slaapkamer). Er moest thuis hard worden meegeholpen. Vader was tegen klanten te goeiig als het ging om het innen van geld. Daardoor soms zelfs in de problemen.

Valkenet, C Track 2Door verblijf buiten Soest had hij na terugkomst op 18 jarige leeftijd hier geen vrienden. Leren dansen in De Gouden Ploeg op initiatief van moeder (vader mocht er niet van weten!). Vak geleerd op de hoefsmidschool in Utrecht (1 dag per week, in 1940 afgestudeerd). Op zondagavonden vaak gaan dansen in Laren.
Na uitgaansdag van Soester boeren verkering gekregen met huidige vrouw. Had daarvoor ook al een meisje gehad maar dat was niet naar de wens van vader omdat ze uit de arbeidersklasse kwam.
In 1942 getrouwd.