Trefwoord 'Gemeenteraad'

Brakel v.d. J Track 6Opnieuw aandacht voor duivensport. 41 jaar voorzitter geweest van vereniging. Tevens 12 jaar lid van de gemeenteraad. Kritiek op huidige gemeenteraad.

Gerth, H Track 6Veel maatschappelijke activiteiten verricht. Volleybal bij Olympus. Schaken, vanaf 1970 ook als wedstrijdleider.
Vanaf 1967 belangstelling voor de politiek Dertig jaar lid geweest van D66 totdat Mieke Swinkels kwam. Ook een aantal malen in de raad gezeten samen met Harry Jonker die hij had leren kennen via de schaakclub. Actief in de postzegelclub en in geologische werkgroep. Laatste twintig jaar ook in historisch werk al is daar altijd al belangstelling voor geweest.

Logtenstein van, R Track 5Al vroeg belangstelling voor politiek Secretaris geweest van KVP-afdeling. In 1970 in de raad. Aanvankelijk wel een tegenstelling tussen de import en de autochtone Soesters in de gelederen. Jammer dat het Soesterveen verloren is gegaan door bebouwing. Even komt ter sprake de weg over de Eng en de centrumplannen.

Pieren,P.C. Track 4In 1946 naar Soesterberg gekomen. Inwoning bij grootouders (fam Langenberg) aan de Van Maarenstraat. Oom Adam was daar ook in huis. Verdiende de kost als straatmuzikant in Soesterberg. Eerst gewerkt bij veevoederfabriek Van Vollenhoven bij de Koppel in Amersfoort. Daarna bij de Middenstands Bedrijfsvereniging. Sociaal recht gaan studeren.
Al heel snel verbonden met de gemeenschap van Soesterberg. Al in de jaren veertig een soort sociaal ombudsmannetje voor Soesterberg geworden.
Dankzij wethouder de Haan in gemeenteraad gekomen. Geschoold op Woudschoten (o.a. door Drees)

Pieren,P.C. Track 6In de raad (vanaf 1953) ontstond er in 1972 een rel omdat hij zich had uitgelaten over de dreiging van straatterreur door de jeugd. Dat werd hem vooral in eigen kring niet in dank afgenomen. Moest bij de toenmalige voorzitter van de PvdA op het matje komen maar heeft dat geweigerd
Groot voorstander van weg over de Eng. Betreurt verdwijnen Soester natuurbad.