Trefwoord 'Feuilleton'

Smits-Smit,C.M. Track 3Voor vader moesten er altijd boeken worden gehaald van Penning over Zuid-Afrika. Vader had ook plannen om te emigreren naar dat land. Omdat moeder Smit dat toch liever niet wilde is dat niet doorgegaan. Lazen thuis ook een Zuid-Afrikaans blad: ‘ De huisgenoot’. Daarnaast werden thuis gelezen de Standaard (dagblad) en ‘ Het schouwvenster (later de Spiegel)’ (weekblad). Ook werden de Soester sufferdjes gelezen. Vader schreef daar ook feuilletons in.
In de tijd dat aan de Beenzoom werd gewoond was vader zogenaamd ‘ oude bakker’ in Baarn (’ s morgens) en werd ’ s middags het land bewerkt. Zondag was een rustdag. Tweemaal werd de kerkdienst bezocht (Wilhelminakerk). Trouw gebleven aan kerk en geloof.
De Nieuweweg – waar ook 2 jaar gewoond is – was in die tijd een smal klinkerstraatje met aan de zijkanten zand. In 1923 kwam er verlichting. Er liep een sloot langs de weg die al bij slagerij Willems ( nu Indisch restaurant op de hoek van de Dalweg) begon. Allemaal bruggetjes over de sloot naar de huizen. Veel gespeeld op het Engebergje. Is ervan overtuigd dat het Engebergje nu (2000) op een andere plek ligt dan in de tijd dat ze er in haar jeugd speelde.