Trefwoord 'Felix ortt'

Littooij,B Track 2Felix Ortt goed gekend. Christen-anarchist. Geen erkenning van de staat. Ortt is uiteindelijk kant van spiritisme opgegaan. Hij was een kamergeleerde. “We noemden hem oom Loe”. Wel vriendelijk maar in gedachten was Ortt altijd met iets anders bezig. Hem tijdens het houtzagen eens aangesproken over televisie. Daar ging zijn haart niet naar uit zei hij. Vader was een navolger van Ortt behalve op het terrein van het spiritisme. Ortt is driemaal getrouwd. Uit het tweede huwelijk 3 kinderen. Dono de oudste is omgekomen In Englandspiel. Els de jongste heeft groot deel van het legen gewoond in Israël. Van Mierop ook een tijdje in Soest gewoond. Chreestarchia door financiële problemen in versukkeling geraakt. Bezit verkaveld. Mannen hadden allemaal een baard. Van der Huchtscholen voortzetting van Engendaalschool. De Engendaalschool was ondergebracht in nijverheidsschool. Mevr. v.d. Hucht gaf legaat en vandaar Van der Hunctschool. Ortt kende Rinke Tolman. Tolman woonde lang op Chreestarchia. Littooij heeft met echtpaar Tolman ook plezierige contacten onderhouden.

Littooij,B Track 4Boekjes van Felix Ortt. Zangkoor “Wij willen zingen”(1936). Later is dat de koorvereniging Excelsior geworden. Dirigent was Jan Bartelmans, musicus en schilder. Na de oorlog vooral oratoriumwerk. O.a. opvoering van Die Jahreszeiten in het St. Josephgebouw. Musicienne Ida Reisma-Jongsma. Malvahoeve.

Nilson Track 1Geboren op het adres Soesterbergsestraat 1 (nu genummerd 15). Na een half jaar verhuisd naar Soesterbergsestraat 39 waar hij nog woont.
Vader was Frederik Nilson, een Zweed die door een uitwisseling van technische school zijn moeder in Amsterdam heeft leren kennen.
Werkte aanvankelijk voor leger (genie) in Amersfoort. Vanuit Amersfoort wandelend Soest ontdekt en daar begonnen met technisch bureau Nilson (electricien) Moeder wilde echter meer verkopen daarom is het uitgegroeid tot Amsterdamse bazar.
Eerste de Engendaalschool(v.d.Huchtschool) bezocht aan de Molenweg. Daarna de Veenstraschool Vervolgens naar handelsschool
Herinnering aan Felix Ortt