Trefwoord 'Fam. van breukelen'

Brakel v.d. J Track 4In 1941 getrouwd en gaan wonen op de Hartweg. Na de oorlog in dienst bij Binnenlandse Strijdkrachten. O.a. gelegen op Kamp van Zeist.
Daarna gaan werken bij Kobus van Breukelen die een bedrijf had op de Regentesselaan.
Veel werk gedaan op het paleis Soestdijk.

Koot, J (mevr) Track 1Geboren op het adres Koninginnelaan 101. Grootvader van moederskant (van Breukelen) had daar slagerij. Hij was overigens meer huisslachter (slachten bij boeren thuis op het erf). Moeder (Maria van Breukelen) is daar in getrouwd met Gerrit Jan Koot(afkomstig uit Amersfoort) die al slager was. Grootmoeder(Maria Hilhorst) was o.a. boerenmeid bij de fam.Van Roomen aan de Korte Brinkweg . Op 22 oktober 1898 zijn grootouders getrouwd en hebben zich gevestigd op Koninginnelaan. Grootvader werkte in de zomer als koetsier bij Haks. Een broer ( Willem van Breukelen van de Bakkersweg) werkte op paleis. Er waren in de crisisjaren vee ( te veel) slagerijen aan de Koninginnelaan. Genoemd worden o.a. Beemer, v.d. Kleij en Teun Renes). Zaak van grootvader van Breukelen is nadat vader Koot er al uit was gegaan verkocht aan Stalenhoef.