Trefwoord 'Esvac'

Ekel, P Track 1Geboren in het huis Nieuweweg 58 (heet nu het Puntdak) op 21 september 1921. Gewoond tot omstreeks 1930. Toen verhuisd naar de Torenstraat. Vader werkte aanvankelijk op vliegkamp Soesterberg. Was afkomstig uit Alkmaar en was als militair gelegerd in Zaandam. Daar komt de moeder van de geïnterviewde vandaan. In 1920 zijn ze naar Soest gekomen. Vader was actief in voelbalvereniging ESVAC.

Ekel, P Track 5Het gymnastieklokaal was in de eerste wereldoorlog gebruikt als graanschuur.
Vader Ekel, die actief was in voetbal werd "penantie-Ekel" genoemd. Zelf heeft geïnterviewde ook enige tijd gevoetbald bij de aspiranten van ESVAC.