Trefwoord 'Eickenhorst'

Hoolwerf-v.d.Broek, D Track 5Herinnering aan opvoering kinderoperette "Goudmuiltje" in de tuin van landgoed De Eickenhorst (tegenover villa). Zij zong er als "elf".
Verhuisd naar Beverstein in 1978. Herinnering aan Huize Beverstein van vroeger. Bewoonster van vroeger (mevr. Bevers) was close met moeder van mevr,. Hoolwerf.

Hoolwerf-v.d.Broek, D Track 1Geboren 30 juli 1917. Ouderlijk huis dicht bij huis van fam.Beckeringh. Ouders waren Cornelis v.d. Broek en Rijkje Verkerk ( geb.28 juni 1892). De laatstgenoemde was een dochter van Jacobus Verkerk (geb. 1856) en Jannetje Rozendaal. Genoemde Jacobus Verkerk (grootvader van de geïnterviewde) was tuinman bij de fam. Beckeringh. Grootouders van vaderszijde (fam.v.d. Broek) woonde op de Hartweg. Dirk v.d. Broek en Maria v.d. Flier waren grootouders van vaderszijde.
Ouders verhuisd naar Hartweg 8 (nu Hartweg 27). De fam. Hornsveld waren de buren aan de Hartweg.
Dirkje had twee zussen (Jannetje en Maria).
Herinnering aan spelen bij grootouders in het bos bij de fam Beckeringh. Foto van personeel van de fam. Beckeringh bij landhuis De Eickenhorst waarop ook grootvader Verkerk staat afgebeeld. Een andere tuinman bij de fam. Beckering was “ Gies van het gat” (iemand die aan de Beukenlaan woonde. Boerderij stond aan de overzijde van het landhuis