Trefwoord 'Eemstraat'

Dorrestein van , A.G. Track 1Geboren 12 november 1932. Jeugd doorgebracht op de Eemstraat. Vader zat in autohandel/sloperij. Opa van Dorrestein zat aan het einde van de Klein Engedaalseweg. Op de plaats waar vroeger keuterboerderijtje stond is nu een woning gebouwd van neef met de naam "Opa's erf".
In Eemstraat stonden voor de oorlog allerlei eikebomen. Zijn omgezaagd in oorlog om hout te kunnen stoken.

Willemse, W Track 1Geboren in een klein boerderijtje aan de Nieuweweg. In de dertiger jaren kon vader het daar echter niet bolwerken. Toen ingetrokken bij ouders van moederskant (fam. Werkhoven). Grootouders van moederskant hadden een kwekerij aan de Lange Brinkweg. Een zoon daarvan had ook een kwekerij op de hoek Lange Brinkweg/Eemweg.
In kwekerij zomers: aardbeien, rode bessen en druiven; 's winters: perziken. Ondanks moeilijke tijd in het de jaren dertig altijd voldoende te eten. In de zomer werd voedsel uit de tuin in zogenaamde Keulse potten gestopt voor de wintervoorraad.
Spelen aan de rand van de polder. Herinnering aan puntzak met kruimels van koekjes door moeder gekocht in Amersfoort. School bezocht achter wat nu museum Oud Soest is.
Vader kwam op een gegeven moment in de steun; werd gekort omdat ingewoond werd bij schoonouders. Daarom verhuisd naar Beetslaan. Overigens werkte vader zomers met o.a. Zwarte Willem op de Eng. Dan kreeg men 5 cent per roe ( 4 x 4 m2). Samen deed men 200 roeden per dag. Dat leverde loon op van f. 5,-- per dag.
Op Beetslaan gewoond naast bakkker Versloten.