Trefwoord 'Dump'

Rietveld, A Track 4Oorlog. Eenmaal op het vliegveld ( waar gewerkt werd) een bombardement meegemaakt. IN 1944 opgeroepen voor arbeidsdienst. 7 á 8 weken in buurt van Meppel. Daarna ondergedoken in Friesland. Na terugkomst in maart ‘45 in Soesterberg twee maanden hout gezaagd voor kinderkeuken. Met een ‘malle Jan ‘weerden veel bomen weggehaald van Amersfoortsestraat. De bomen waren daar door de Duitsers neergelegd. Na de oorlog: baantje bij Jan in ‘t Hout (heining rond De Dump gemaakt). Militaire dienst in Naarden, Harderwijk, Breda.

Rietveld, A Track 6Korte tijd gewerkt bij plaatwerkerij De Haan. Daarna in dienst bij Defensie bij De Dump als parkchauffeur. In 1960 in buitendienst. Aanvankelijk was het geen vetpot. Moeilijk in jaren vijftig om eindjes aan elkaar te knopen. In huishoudboekje stond betaling van huur ( f. 28,-- per maand) bovenaan. Kolen werden zomers gekocht i.v.mm. korting. Wel een klein autootje aangeschaft (Topolini-Fiatje-2 personen). Toen dochter kwam in 19660 auto weggedaan en in plaats daarvan 2e hands televisie aangeschaft.