Trefwoord 'Dorpsfiguren'

Akker v.d., W Track 6Verhaal over dorpsfiguren (o.a. Klaas Pomp (hoek Dorresteinweg, beroep: bezembinder) en Dirk van Zweeden (waste zich nooit)
In het ouderlijk huis werd vaak gekocht op de pof, b.v. bij winkeltje recht tegenover de school van Hees (Kaats).
Het rooien van stammen bracht veel meer op dan werken bij de boer

Roest, A Track 2Na de oorlog zwemmen in de Eem
In het gebied tussen de Beukenlaan/Nieuweweg en het Oude Grachtje waren ongeveer 7 a 8 hoenderparken (o.a. Timmermans, van Beek, Koeverden en de dames van As (zaten op de plek waar nu de Wijnand Toplaan is en hun zaak werd genoemd Eldorado) Veel van de eigenaren waren in de jaren dertig lid van NSB. Men had daar verwachtingen van.
Herinnering aan dorpsfiguren. Genoemd werden : Blauwlipje, Karel Deeze, Teun Muis en Wessel Wis.