Trefwoord 'Carolusschool'

Breemer v.d., J Track 2Jan heeft op de bewaarschool gezeten in het St.Jozefgebouw. Daarna naar de Bonifaciusschool (in het interview noemt hij dat de Petrus- en Paulusschool). De school werd ook wel genoemd de klompenschool. Bruning was hoofd van de school. Verder waren er o.a. meester Horvers(le klas) en Pieper (4e klas). Pieper is later hoofd geworden van de Mariaschool. Toen Jan in de vierde klas zat is ook naar de Mariaschool gegaan die toen geopend werd.
Annie heeft op[ de Carolusschool gezeten. Hoofd v.d. school was toen Wegman. Onderwijzeressen waren o.a. juffrouw Huizinger en juffrouw Nuyten. Na Carolusschool 2 jaar naar een school in Zeist (mariaschool) aan de Roosenstraat.

Geitenbeek, H en A Track 2Beiden bezochten de kleuterschool GabriŽl. Daar was o.a. zuster Koska. Vervolgens de Carolusschool gezocht (o.a. juffrouw Nuyten, juffr.Smit, meester van Asch, van Balkom en van Doorn).
Herinnering aan verplicht kerkbezoek en aan r.k. onderwijs in die tijd (o.a. Marialiedjes gedurende Mariamaand.
Vervolgens ULO-bezocht (hand de jongensschool aan de Rozenstraat te Zeist) en Anja de meisjes ULOschool aan de Rozenstraat). Gingen er heen via het z.g. Umo-fietspad door de bossen. Na ULO heeft Hans HTS bezocht en Anja de opleiding voor kleuterleidster gevolgd. Ze is nu 31 jaar verbonden aan de St.Jozefschool te Achterveld.

Littooij,B Track 3Soesterbergse nieuws- en advertentieblad. Van As, hoofd Carlousschool was redacteur. Soesterberg is een gemeenschap. Oorlog. Ondergedoken bij ouders. Waar nu manege staat en De Blauwe Vogel aan de Bosstraat was aanvankelijk hei en is later bos geplant. Soesterberg oriŽnteert zich op Zeist. Geen kwaad woord over vliegbasis. Belangrijk als broodwinning. In jaren zeventig drukkerij verkocht aan gebr. V.d. Stelt.

Weerdesteijn, C Track 1Geboren op Verlengde Postweg (nu v.d.Griendtlaan). Huis staat er niet meer (is nu garage-werkplaats)
Later gaan wonen op de plek waar nu de BP-pomp staat. Dat was aan de Sportlaan. Woning is door de Duitsers afgebroken. Had nog een zus maar die is in 1940 overleden.
Carolusschool bezocht. Andere leerlingen waren o.a. Ad Preusser, de Tammertjes, Kees Berg