Trefwoord 'Burg. grothestraat'

Vonk,P Track 1Geboren in 1926 in Arnhem. Vanaf 4e jaar (1930) in Soest, waar ouders een bakkerszaak zijn begonnen in het pand waar nu (2000) de radiozaak van Valkenburg zit aan de Van Weedestraat. In 1935 is de bakkerij verhuisd naar het pand waar nu opticien Hulleman zit aan de Burg.Grothestraat. Achter de bakkerszaak aan de van Weedestraat was een kolenopslagplaats. Daarachter lag een knollenland van boer Van Schadewijk, die een boerderij had op de Korte Brinkweg.
Naast bakkerszaak was boperderij Van Wijnberg. Vervolgens waren er enkele winkels en dan de drukkerij van Smit en het pand van notaris Dammers.
Brood werd uitgevent met broodkar (duwkar) of bakfietsen.