Trefwoord 'Bosstraat'

Littooij,B Track 1Geboren 22-3-1918 aan de Bosstraat (toen nr.20). Woning is een half jaar geleden afgebroken om plaats te maken voor 3 nieuwe woningen. Bosstraat was toen Macadamweg. In 1910 zijn ouders in Soest komen wonen. Vader werd een soort rentmeester op het landgoed Chreetarchia dat toen lag tussen Bosstraat, Nieuweg, Klein Engendaalweg en wat nu de Blieklaan heet. Gesticht door Van Mierop. Het was een paradijs van vrijheid. Vr Chreestarchia was er een kwekerij. Vader had ook nog een kleine verzendboekhandel en drukkerij. Daar het drukkersvak geleerd. Na Engendaalschool en MULO naar de grfrische school aan de Jutphaaseweg te Utrecht. Na eerst bij enkele bazen te hebben gewerkt in 1964 vestiging in Soesterberg als zelfstandige drukker.