Trefwoord 'Boerderijen'

Dorrestein van , A.G. Track 4Herinnering aan kerkelijk leven in jeugd. Foto’ s ter gelegenheid van eerste communie werden gemaakt door fotograaf Van Groningen. Zodra gewerkt werd moest thuis kostgeld worden afgedragen. Eerste baan: papierfabriek van Straten/Boon te Den Dolder.
Herinnering aan stellingen die voor de oorlog gebouwd waren in omgeving
1) hoek Peter v.d. Breemerweg/Ferdinand Huycklaan
2) Achter boerderij van Teunis Kuijer
3) Eind Kleine Melmweg.
Herinnering aan peren rapen op erf boerderij van Kuijer (Kloosterhoeve).
Er liep vanaf Ferdinand Huycklaan een gracht naar de boerderij (Kloosterhoeve) van 3 a 4 m breed. Liep uit in klein meertje.
Ook herinnering aan het Kolkje. Daar zwemmen geleerd. In de knik van de Peter v.d. Beemerweg. Boerderij heet nu De Kolk. Prachtig zwemwater met wit zand.

Hoef v.d., G Track 2Herinnering aan spelen op spoorlijn. “Bello” moest stoppen in verband met spelen op spoorlijn. Herinnering aan Soesterveen en het vele water. Boerderijen in buurt Oude Grachtje (Van v.d. Akker en Leertouwer). Oppassen voor turfgaten want die waren gevaarlijk.
Openbare school an de Beetslaan bezocht. Onderwijzend personeel: Stuurman, Bloemendal, mevr.Meijburg (favoriet) en mevr. V.d. Broek.
Toen broertje (nakomertje) gedoopt moest worden was de eis van de voorganger van de Gereformeerde Kerk dat de oudste kinderen de openbare school zouden verlaten en naar de chr.school zouden gaan. In 5e klas overgestapt naar de chr.school aan de Prins Bernhardlaan o.a. bij dhr.v.d. Flier.
Vader was eerst boerenknecht, later bij de posterijen en toen in de bouw. In de bouw heeft hij zichzelf omhoog gewerkt. Heeft samen met kameraad v.d. Broek een dubbelhuis gebouwd op de Hartweg. Daar gewoond naast Dorus de Zoete (groenteboer) Overigens daarvoor verhuisd van Nieuwstraat naar Korteweg.

Hofslot van, W Track 1Geboren 10 juli 1937. Boerderij door grootvader gebouwd in 1891. Vroeger heeft er waarschijnlijk een soort landhuis gestaan. Toen in 1974 een nieuwe ligboxenstal werd gebouwd kon de gracht ( aan het profiel van de grond) worden herkend. Toen gas- en waterleiding werd gegraven zijn er ook fundamenten ontdekt en scherven van plavuizen gevonden. Ook bij het graven van zinkputten stuitte men op fundamenten.

Rietveld, A Track 8Winkelstaat Buys Ballotlaan was vroeger bospaadje. Herinnering aan boederij, Mollenvanger en Burgstede.