Trefwoord 'Boerderij blijendaal'

Kuijer-Daatselaa,r T Track 2In betrekking dag en nacht bij boer in Leusden voor 800 gulden per jaar. Daarna is ouderlijk gezin naar andere boerderij verhuisd en moest thuis worden geholpen . Vooral ook in kaasmakerij. Daarna betrekking gekregen in Soest bij fam. Kuijer (1957). Daar verkering gekregen met de boerenzoon Kees Kuijer. In 1958 gehuwd. 3 kinderen verloren na geboorte. En zoon (Peter) is overgebleven. s Morgens vroeg melken, daarna melkgerei schoonmaken en groententuin verzorgen. Erf keurig bijhouden. Actief geworden in Katholiek vrouwengilde en boerendansgroep (9jaar voorzitter geweest). Ook actief in kerkkoor. Rijbewijs gehaald toen auto kwam in 1963. In 1963 ook televisie.

Kuijer-Daatselaa,r T Track 3In 1986 verhuisd naar nieuwe woning. De oude boerderij Blijendaal is toen verkocht aan een burger (fabrikant uit Weesp). Voorafgaande aan de bouw van de woning was er al een ligboxenstal gebouwd zodat de koeien niet meer over de Lange Brinkweg moesten oversteken. Daarna ruilverkaveling. In 1996 gestopt met boeren. De ligboxenstal en schuren verkocht en verhuurd aan aannemers en t.b.v. meubelopslag. Peter is naar grote boerderij in Blijham(Groningen) vertrokken (60 hectare). Daar ook nieuwe ligboxenstal gebouwd en de oude boerderij en schuren ingericht als museum waar toeristisch bezoek plaatsvindt. Veranderingen in boerenleven.
Veranderingen in katholieke kerk. Nu veel tijd voor hobbys (bridgen, lezen, handwerken)