Trefwoord 'Bijbelschool'

Akkermans, S Track 2Geboortehuis was een dubbel woonhuis (buren: Onwezen(de smalle kater) en de petroleumboer). Later zijn deze woningen afgebroken en vervangen door een nieuw dubbel woonhuis dichter langs de straat. Op 3 jarige leeftijd verhuisd naar Nieuwstraat 30. Daar gewoond tot trouwen.
De Da Costaschool aan de Spoorstraat bezocht , maar in moeilijke oorlogsperiode. Omdat het schoolgebouw werd gevorderd o.a. les gehad in Rembrandtkapel en in een lokaal van de chr.gereformeerde kerk aan de Julianastraat.
Klasgenoten: Renate Regter, Jannie de Hartog, Henk Steendelaar, Jan van Sinkel, Barend van Dijk. Laatstgenoemde woonde dicht bij de plek waar nu Griftlandcollege staat op boerderij.

Gerth, H Track 3Gasman van Kuiper, woonde ook op de Laanstraat. Kwam men meestal tegen als naar school werd gelopen. De school was de school met de bijbel aan de Spoorlaan. Personeel o.a. juffrouw Brans, juffrouw Beens, meester Maaskant, Dirkje van Arkel, Everaars, Colijn, Blankestein, v.d.Flier. Herinnering aan groot speelterrein.
Na lagere school naar de HBS in Hilversum. Daar veel verhuisd en van het onderwijs kwam niet veel terecht. Daarna nog anderhalf jaar op de MULO bij Fokkens (ook aan de Spoorlaan

Hornsveld, M Track 1Geboren als derde kind in gezin van 13 kinderen. In woning aan de Korteweg.
Daar gewoond tot 4e jaar, toen naar de Koninginnelaan 118 (vroeger Veenhuizerstraat) in woning door vader is gebouwd. De hypotheekgever was dhr.Beckeringh. Vader was steigerbouwer en heeft o.a. gewerkt aan de bouw van de watertoren. Als kleine jongen op weg naar de Bijbelschool aan de Spoorstraat (later Pr.Bernhardlaan) herinnert hij zich de bouw van de toren nog.
Zelf is hij na de oorlog gaan wonen op adres Koninginnelaan 110.

Lange de, E Track 1Geboren in 1942 op Lange Bergstraat ( nu van Stralenlaan) nr.27. Vader was Jan de Lange. Opa Evert de Lange had samen met zijn broer Geert een schildersbedrijf op de Heuvelweg (overgenomen van Van der Burg). Vader Jan de Lange is van 1946 en 1948 in IndiŽ geweest. Daarna gaan werken als officier van voeding in de Kromhoutkazerne te Utrecht.
Herinneringen aan het spelen op de Lazarusberg en het bezoeken van het SEC-terrein aan de Schrikslaan. Kleuterschool gezocht aan de Rembrandtlaan. Daarna school met de bijbel aan de Spoorstraat. Hoofdonderwijzer was dezelfde als waar vader les van had gehad (meester van der Flier. Verder was er o.a. juffrouw van Arkel. Indruk maakte het optreden van Sinterklaas ( de vader van Werner Paans). Verhuisd naar Schaepmanstraat naar woning met douche. Toen Groen van Prinsterenschool gezocht. Spelletjes, o.a. Katarieke?

Renes, J Track 1Geboren aan de Koninginnelaan (naast Beerekamp de bakker). Vader was Teus Renes (geb. te Nijkerk) en moeder was Jannetje v.d. Veen geboren te Spakenburg. Ouders werkten bij Blokker, de slager van Baarn en hebben daar elkaar leren kennen. Vervolgens is vader gaan werken bij slagerij Floor op de Julianalaan. Daarna zaak van v.d. Mille - hoekAkkerweg/ Koninginnelaan overgenomen. Er waren in die tijd 4 slagers aan de Koninnelaan. Buurman was Geert Duinkerken, melkboer.Aan de andere kant woonde v.d. Berg, rozenkweker-boomkweker.
Bezocht de School met de Bijbel aan de Spoorlaan. Kameraden-klasgenoten waren: Pietje Rouwendaal, Deek Birkhoef, Evert Duidenkerken, Jantje v.d. Broek\Onderwijzsers: mevr. Van hees, mej. Van Arkel, Everaarts, Klein, v.d.Flier. Tijdelijk meester Maaskant.

Soeren Track 1Een jaar na geboorte in Stoutenburg komen wonen in Soest. Daar eerst een jaar gewoond aan de Blieklaan. Vervolgens 2 jaar aan de Veenzoom. Daarna anderhalf jaar in 't Hart. Vervolgens naar de Steenhoffstraat (naast smid Wansink die op de hoek van de Molenstraat woonde). Daarna verhuisd naar Lange Brinkweg (naast de Smickel). Vader was aanvankelijk boerendaggelder die in Haarlemmermeer werkte. Thuis had die 1 koe en een paar geiten.
Op de School met de Bijbel gezeten aan de Spoorstraat. Klasgenoten o.a. Berend van Dijk en Piet de Roos.