Trefwoord 'Bevrijding'

Brummelen-van Oest, van Track 5Herinnering aan oorlog. In tuin was een soort schuilkelder. Toen het door de bombardementen op Soesterberg te gevaarlijk werd gedurende 3 jaar naar Soestdijk gegaan (huis op de hoek van Belvedereweg-Beckeringhstraat)
Na de oorlog het pand Van Lyndenlaan gekocht. In de zaak is toen een jongere broer van haar man gaan wonen. Man werd antiquair. Wel werd op het adres Van Lyndenlaan 1 melk verkocht.
Herinnering aan bevrijding. Schilder Spijker van de Rembrandtlaan had op kinderwagen vlaggetjes geschilderd.
Kinderen hebben Driehoeksschool bezocht.

Hilhorst, G Track 4Herinnering aan bevrijding . O.a. het verschrikkelijk gezicht van de kaalgeschoren "moffenmeiden". Als kind was het een geweldige tijd. Op de hoek van de Ericaweg zat de keuken van de Canadezen. Er waren ook allerlei opslagplaatsen van Duitsers in de buurt. "Als jongens namen we lichtkogels mee en speelden we met munitie"
Verhaal over spelen op vliegveld direct na de oorlog. Eveneens verhaal over gebruik van achtergebleven Duitse veldtelefoons die werden aangesloten op Radiocentrale Via telefoons werd radio gemaakt.
Ambachtschool in Amersfoort bezocht.