Trefwoord 'Beverstein'

Hoolwerf-v.d.Broek, D Track 5Herinnering aan opvoering kinderoperette "Goudmuiltje" in de tuin van landgoed De Eickenhorst (tegenover villa). Zij zong er als "elf".
Verhuisd naar Beverstein in 1978. Herinnering aan Huize Beverstein van vroeger. Bewoonster van vroeger (mevr. Bevers) was close met moeder van mevr,. Hoolwerf.

Kok, D Track 3Vervolg van verhaal over verzet. Wapens waren o.a. ook opgeslagen in bijenkast bij de fam. Van Breukelen aan Oude Grachtje. Bij de instructie over het bedienen van die wapen s o.a. geholpen door twee Canadezen en een Pool die waren ondergedoken in kelder onder garage Julianalaan 78.
Zelf ondergedoken in boerderij achter Beverstein waar de oudste broer boerde. In Beverstein zelf waren in het laatst van de oorlog de nonnen ondergebracht uit het St.Jozefgesticht. Er werd brandhout gezaagd voor hotel Eemland. Dat gebeurde o.a. in een actie "Help onze kinderen aan maaltijden" die opgezet was door Zadelhoff en Kok(dierenarts aan de Wilhelminalaan en broer van Dorus). Verzetsgroep in Baarn kreeg oa. hulp van overgelopen Duitser.
Na de oorlog militaire opleiding gevolgd in Engeland.