Trefwoord 'Besselsen (fam)'

Oversteegen, J Track 1Geboren op 23 april 1933 te Amsterdam. Na een half jaar opgenomen in pleeggezin (van oom) S.F. Besselsen te Soest aan de Heuvelweg. Opgegroeid in de omgeving van het buitengoed van de heer Iburg (later Braamhage). Op de plek waar nu de Rupertlaan is was destijds een kwekerij van Kuijer uit Baarn.
In het begin van de oorlog geŽvacueerd naar Enkhuizen. Had toen waterpokken en moest in een afzonderlijke ziekencoupe(een soort veewagen) van de trein worden vervoerd.
Op school gegaan aan de Beetslaan. Tijdens oorlog met school o.a. gezeten aan de Klaarwaterweg, de Regentesselaan (een zaaltje bij de Emmakerk) en later het paleis Soestdijk. Onderwijzers waren in die tijd: van Wely, de Boer en Uiterwijk( een broer van Chris).
Klasgenoten : Ad Breij (zon van drogist) en Casper Smit.
De belangstelling voor de muziek is begonnen met een blikken trommel. Bij de bevrijding met vader de straat op. Toen op 12 jarige leeftijd lid geworden van PVO