Trefwoord 'Auto'

Muis,M Track 5Huis gekocht (samen met broer en vader) op de scheiding tussen waar nu (2000) Yves Rocher en houthandel van Doorn staat. Dat heette vroeger (voor de aanleg van de Koningsweg) de Belvedereweg.
Hard werken. Overdag in de bouw, ‘s avonds spoelen in restaurants. Nooit met vakantie. In 1953 eerste autootje gekocht.
In militaire dienst eerst gelegerd in Amersfoort. Daarna te werk gesteld op centrale in Jessurunkamp te Soestduinen. Voor straf (teveel drinken) overgeplaatst naar Bergen op Zoom. In Soestduinen kon voor f. 15,-- dienst worden verkocht aan maatjes die ver van huis woonden. Zelf kon de heer Muis dan in de bouw werken en meer verdienen.
Vader (nadat huis was weggekocht door de gemeente; de verteller heeft het steeds over “de man met de stropdas”) verhuisd naar de Klein Engendaalweg. Nadat de woning aan de Belvedereweg in 1986 was weggekocht gaan wonen in nieuwe bungalow aan de Dorresteinweg (voorbij Vaarderhoogt) . Daarna naar Driebergen verhuisd. Vervolgens weer terug naar Soest (Koninginnelaan).
De autosloper aan de Dorresteinweg (voorbij Vaarderhoogt) was een neef. Vroeger werd er petroleum verkocht.

Rietveld, A Track 6Korte tijd gewerkt bij plaatwerkerij De Haan. Daarna in dienst bij Defensie bij De Dump als parkchauffeur. In 1960 in buitendienst. Aanvankelijk was het geen vetpot. Moeilijk in jaren vijftig om eindjes aan elkaar te knopen. In huishoudboekje stond betaling van huur ( f. 28,-- per maand) bovenaan. Kolen werden zomers gekocht i.v.mm. korting. Wel een klein autootje aangeschaft (Topolini-Fiatje-2 personen). Toen dochter kwam in 19660 auto weggedaan en in plaats daarvan 2e hands televisie aangeschaft.

Valkenet, C Track 4Aannemers kochten vroeger de ijzerbalken bij de smid. Het hoefsmeden werd steeds minder. Toen omgeschakeld op het verkopen en maken van kachels. Voor gaskachels nog loodgietersopleiding gevolgd.
Rekeningen werden bij de boeren door vader 1 x per jaar uitgeschreven. Zelf is hij overgegaan op 1 x per halfjaar. In 1950 eerst auto (DKW) gekocht. Na een borrel teveel dwars door een heb ij de Nieuweweg/Bosstraat gereden.