Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Butzelaar (geb.1937)

Terug naar overzicht

Geïnterviewd doorWim de Kam op 1-9-2005
Adresde Akkeren 49 Soest
GeborenSoester Engweg Soest
Beroepdiverse


Track 1Geboren aan Soesterengweg in woning tegenover de techn.school . Vader was Anton Butzelaar. De kleuterschool bezocht en daarna Bonifaciusschool (onderwijzers:Kloppenburg,juffr.van Hattum,Kerkhoff,van Elmpt en Taris)
Naast zijn ouderlijke woning o de Soesterengweg zat fietsenmaker Engel.
Later verhuisd naar woning aan de Molenstraat (tegenover technische school.
Later verhuisd naar De Gouden Ploeg.

Track 2Herinneringen aan de oorlog. (o.a. vliegtuig op de Eng neergestort). Ook wezen kijken toen vliegtuig was neergestort op woning aan de Talmalaan.
Broer heeft schuttersputje gegraven langs de weg (tegen de huizen aan)
In tuin was schuilplaats. Ook onderduikers waren in ouderlijk huis (genoemd worden o.a. Evert Rademaker en Dick van Es).

Track 3De schuilplaats in de tuin was een ingegraven carrosserie van een auto. Ook luisteren naar radio Oranje door de ouders. Geslapen in bunkers op de Eng
Herinnering aan bevrijding. Er zaten Canadezen in oude technische school. Daar kreeg hij chocola van. Op de hoek van de Dalweg en Soesterengweg (bij de peperbus) was een groot vreugdevuur. Rept over een nette en vieze Molenstraat. Herinnering aan monument dat neergezet is op de Molenstraat bij het snoepwinkeltje op de hoek van de Molenstraat en Soesterengweg.

Track 4Na school gaan werken bij bakker van Been op de Koninginnelaan (zat naast ijzerhandel Waal). Daarna telegrambesteller bij PTT. Vervolgens 1 jaar in Oldenzaal in een fabriek. Vervolgens bij Dalco/Chemco (16 jaar)
Daarna bij pottenbakkerij van Nol de Bruin aan de Dorresteinweg. Toen een korte tijd magazijnmedewerker bij A.H. Vader in 68 overleden. Tot 42e levensjaar gewoond in ouderlijk huis. Heeft niet veel meer met katholieke geloof. Nu aanhanger boeddhisme. Actief als medewerker bij De Zonnebloem.