Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Lange de, E (geb.1942)

Terug naar overzicht

Geïnterviewd doorHans Kruiswijk op 23-1-2005
AdresSchoutenkampweg Soest
GeborenLange Bergstraat Soest
Beroepverkoper Mercurius


Track 1Geboren in 1942 op Lange Bergstraat ( nu van Stralenlaan) nr.27. Vader was Jan de Lange. Opa Evert de Lange had samen met zijn broer Geert een schildersbedrijf op de Heuvelweg (overgenomen van Van der Burg). Vader Jan de Lange is van 1946 en 1948 in Indië geweest. Daarna gaan werken als officier van voeding in de Kromhoutkazerne te Utrecht.
Herinneringen aan het spelen op de Lazarusberg en het bezoeken van het SEC-terrein aan de Schrikslaan. Kleuterschool gezocht aan de Rembrandtlaan. Daarna school met de bijbel aan de Spoorstraat. Hoofdonderwijzer was dezelfde als waar vader les van had gehad (meester van der Flier. Verder was er o.a. juffrouw van Arkel. Indruk maakte het optreden van Sinterklaas ( de vader van Werner Paans). Verhuisd naar Schaepmanstraat naar woning met douche. Toen Groen van Prinsterenschool gezocht. Spelletjes, o.a. Katarieke?

Track 2Herinneringen aan Baarnse bos . In grote kom nog gezwommen. Ook herinneringen aan defilé’s op Koninginnedag. Kerkelijk opgevoed.
Actief geweest in wielrenvereniging Tempo vanaf 13e- 14 e jaar tot aan leeftijd 27/28. O.a. met clubgenoten meegedaan aan Brussel-Parijs-Brussel.

Track 3Herinneringen aan ULO-tijd (o.a. meester ter Broeke-bijnaam de kale), maar ook aan het hoofd van de katholieke Mavo dhr.Hilhorst, waarvan hij les kreeg op handelsavondschool. Klasgenoten op ULO o.a. Hennie de Zoete, Aart van Net, Wil Sleeboom. Leraar Altena (Hildebrandlaan)

Track 4Verhaal over fietstocht met Jan Sakkers naar Frankrijk na behalen UL)-diploma. Daarna gesolliciteerd bij Mercurius. Bij de afdeling verkoop terecht gekomen. 23 jaar binnendienst.
Verhaal over veranderingen bij het bedrijf

Track 5Laatste 22 jaar in buitendienst verkoop gewerkt als vertegenwoordiger in rayon Midden-Nederland. In 2004 op 62-jarigeleeftijd afscheid genomen. In 1970 getrouwd met Mieke Renooij (dochter van bakker Renooij van de Nieuwstraat). Eerst gewoond op Kamperfoeliestraat (3 jaar). Daarna verhuisd naar van Hamelstraat (15 jaar).Vier kinderen gekregen.
Herinnering aan eerste keer televisie kijken.