Vos-vlug en Wigtman-Jansen (beide 1918)

Geïnterviewd doorWim de Kam op 23-10-2003
Adresvan Lennp.l.7 en Parklaan 1 Soest
Geborenv. Weedestraat Soest
Beroepgymnastiekinstructrice

Track 1Mevr.Vos-Vlug
Na geboren te zijn in een woning aan de van Weedestraat na ongeveer 1 jaar verhuisd naar de Molenstraat. Daar ongeveer 5 jaar gewoond. Toen verhuisd naar het Weteringpad. Vader had schildersbedrijf maar "het werk was erg dun". Op school in het oude St.Jozefgebouw bij zuster Gertrude. Later naar de Mariaschool. Daarna 3 jaar naar de ULO-school. Daarna naaischolen.
Man leren kennen bij sport (turnen) Les gegeven aan kinderen bij Crescendo.

Track 2Mevr.Wigtman-Jansen
Geboren in Woudenberg maar op 18 jarige leeftijd gaan werken bij boer van Roomen aan de Melmweg. Daar moest behalve in de huishouding ook geholpen worden bij het melken van de koeien. Daartoe werd de Eem overgevaren.
In 1938 getrouwd. Gaan wonen in huisje bij schoonouders aan het Oude Grachtje. Daar gewoond tot in de jaren zestig toen de woning moest worden afgebroken in verband met de bouw van flats aan de Dalweg. Daarna verhuisd naar Parklaan 1
Aan het Oude Grachtje woonden keuterboertjes . Voor gebruik van de landbouwmachines was met elkaar een cooperatie gevormd.
Herinnering aan 10 mei 1940 toen dichtbij tijdens het melken een bom insloeg. Man was toen nog onder de wapenen.

Track 3Mevr.Vos-Vlug
Na huwelijk in 1941 gaan wonen in Laren. Getracht zoveel mogelijk samen met man gymnastieklessen te geven. Bracht echter te weinig op. Met name Crescendo was krenterig. Man moest overdag werken bij hotel.
Na de oorlog geemigreerd naar Canada. Daar o.a. gewerkt in Retraitehuis. Door gezondheidsproblemen van de ouders teruggekeerd naar Holland. In 1953 gaan wonen aan de Van Lenneplaan. Man kreeg werk bij O-krietfabriek in Baarn

Track 4Mevr.Vos-Vlug en mevr.Wigtman-Jansen
Verhaal van mevr. Vos over pastoor Smit die niet goed vond dat de meisjes van de gymnastiek een lange zwarte broek aandeden. Toen de meisjes met een rokje aan een koprol en een handstand laten maken wat de pastoor woedend maakte.
Mevr.Vos en mevr.Wigtman hebben elkaar leren kennen tijdens reisje.Gesprek over zorgen bij ouder worden en oud zijn.