Nieuweweg, S

AdresMolenschot Soest
Geboren
Beroeplijfwacht Kon.Huis

Track 1In 1937 als dienstplichtige gelegerd op vliegveld te Soesterberg. Na dienstplicht daar gebleven. Werken in hangars (vliegtuigen in en uitslepen)

Track 2Bij uitbreken van de oorlog uitgeweken naar Warmond. Vervolgens op diverse plaatsen in Nederland verbleven. Na de oorlog (in 1950) weer terug naar Soest bij de rijkspolitie . Woonachtig in de Troelstralaan, later in de Groen van Prinstererstraat). Daarna in dienst bij paleis als veiligheidsbeambte (lijfwacht van koningin, prins en prinsessen)

Track 3Herinnering aan enkele personen in dienst bij paleis (o.a. Paans, v.d.Linden(chef-kok) en Klifman(kok). Bij de Biltseweg was voetbalveld van KPS.

Track 4Uiteindelijk deelde prins Bernhard de lakens uit.
Koninginnedag was (qua voorbereiding) drukke tijd. Ook gewoond in bos nabij paleis (o.a. in oude intendance woning). Bijzondere gebouwtjes: koelheuvel, prieeltje waar Emma heen ging om te bidden, speelhuisje (geschenk van de Indonesische regering)

Track 5Herinnering aan bescherming van koningin Juliana en prinsessen bij verblijf in ItaliŽ. Ook nog een tijdje gewoond in Leiden om Beatrix tijdens studententijd te beschermen.

Track 6Terugblik op mooie baan (1950 tot 1974). Zestig jaar lid van de politiebond.