Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg

Ruim 100 jaar lang is Vliegbasis Soesterberg een gesloten bolwerk geweest voor het publiek. Sinds 2014 is Park Vliegbasis Soesterberg opengesteld en vormt het nu een schatkamer van natuur en militair erfgoed. In dit grootste gebied van Utrechts Landschap ervaart u de weidsheid rond de voormalige landingsbaan, maar ook de geheimzinnige beslotenheid van het sheltergebied en het munitiepark, waar de herinneringen aan de koude oorlog duidelijk te zien en te voelen zijn.
Startpunt van uw bezoek is shelter 116,direct na entree 4 vanaf de Hertenlaan in Den Dolder. Van daaruit kunt u binnen het gebied op loopafstand andere voormalige militaire bouwwerken bezoeken. Gidsen van Utrechts Landschap staan u op de locaties graag te woord. Naast entree 4 aan de Hertenlaan is het shelterpark ook met de fiets of te voet bereikbaar via de landingsbaan die dan weer is opengesteld, te bereiken vanaf het Wethouder Lemmenpad.

Vanwege de kwetsbaarheid van dit bijzondere natuurgebied gelden enkele belangrijke regels:

·       Honden zijn niet toegestaan op Park Vliegbasis Soesterberg, ook niet aangelijnd.

·       Om de natuur te respecteren is betreding buiten de paden en wegen op het terrein niet toegestaan.

·       Toegang tussen zonsopgang en zonsondergang.

Park Vliegbasis Soesterberg maakt onderdeel uit van de wandel/fietstocht op 8 september. Programmaboekje voor 8 en 9 september is af te halen bij shelter 611 voor hen die rechtstreeks naar het park komen of bij museum Soest voor degene die daar vertrekken voor de fietstocht.

Tekst en foto’s Utrechts Landschap.