RK Kerk en kerkhof Soesterberg

Pseudo-basilikaalkerkgebouw, bestaande uit driebeukig schip met aan de koorzijde een een rechthoekige absis , geflankeerd door een sacristie en zijkapel. Aaan de ingangzijde een narthex. Gebouw gedekt met Romaanse pannen. Van architectuurhistorische waardeo.m. vanwege bouwstijl, zeldzaamheid en detaillering. Zeer bijzonder is de begraafplaats achter de kerk, die al sinds 1837 in gebruik is. Er bevinden zich een gerestaureerd lijkenhuisje en vele markante, opvallende grafmonumenten, zoals die van de Familie Bosch van Drakenstein.

Op 8 en 9 september (open van 13.30 uur tot 17.00 uur) maakt de bezichtiging van de kerk en het daar achter gelegen kerkhof onderdeel uit van de wandeltocht te Soesterberg onder het landelijk thema religieus verleden. Bij de kerkenbij het kerkhof zijn gidsen aanwezig die u alles kunnen vertellen over de kerken het historische kerkhof met het zeer bijzondere Franse monument bij het graf van 98 Fransen.

Op 9 september wordt om 14.00 uur in het parochiehuis bij de kerk het spel van Ferdinand Huyck opgevoerd.

Type: Religieus erfgoed

Subtype: Kerk