Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Fietstocht Soest-Soesterberg

Fietstocht Soest -Soesterberg

Fietstocht Museum Soest via de Oude Kerk naar begraafplaats  Carolus Borromeus te Soesterberg . Fietsafstand  ± 9 km. 

Fietsduur  ca. 35 minuten zonder de tussenstops!!

Vanaf Museum Soest aan de Steenhoffstraat rechtsaf in zuidelijke richting. Gewoon rechtdoor blijven gaan, tot links de Oude Kerk in beeld komt.

Bij verder gaan wederom rechts aanhouden. Weg gewoon vervolgen. Bij rotonde weer rechts aanhouden en zo de Soesterbergsestraat op. Deze weg vervolgen. Men passeert het winkelcentrum Soest-Zuid en fiets daar mooi voorbij. Een rustig fietspad komt in zicht. Gewoon rechtdoor gaan. Ongeveer 4 kilometer. Voorbij restaurant De Soester Duinen ziet men de spoorlijn al. Daarvoor rechtsaf. Daar een markant gebouw, was station Soesterberg, toen station Soestduinen en nu restaurant en ’antiek’ kantoor. Beperkte bezichtiging mogelijk op zaterdag. Dan weer terug naar de Soesterbergsestraat, spoorweg over en dan wordt het de van Weerden Poelmanweg. Na 300 meter het rijksmonument pompstation Soestduinen. Bezichtiging mogelijk. Met toelichting!

Na het pompstation weg weer vervolgen. Men rijdt langs De Paltz met het Herman van Veen Arts-centrum. Omhoog en weer omlaag, let op, rechts aanhouden. Dan komt men vóór de ingang van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Gewoon met de fiets nu oprijden. Paul Lemmenpad. Afrijden en rondkijken. Men komt uit op de Veldmaarschalk Montgomeryweg. Deze inrijden tot de kruising Banninglaan/Rademakerstraat ( CR The Oriental Swan) en dan rechtsaf de Rademakerstraat in. Aan het einde vindt men links de kerk en de begraafplaats. 

Route Soesterberg-Soest. Let op!  Men kan weer de route over de basis nemen en dan blijft men op het fietspad links van de weg. Maar….bij Hotel Hilton Royal Parc is het oversteken. Let dus op.

Bij kruising Soesterbergsestraat / Vondellaan ( met stoplichten) rechtsaf. Bij Café-Restaurant De Korte Duinen naar het Gagelgat.

Klik hier voor de route van de fietstocht