Historische Vereniging
Soest/Soesterberg

035-602 38 78
info@hvsoest.nl


RETO


Historische Vereniging Soest/Soesterberg is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) instelling.
ANBI instelling

Wandeltocht door Soest

Wandeltocht door Soest

Wandeling door oud Soest

Tijdens de open monumentendagen is er op 8 en 9 september een wandeling uitgezet met uitleg over omgeving, de panden die u tegenkomt, en een stukje historie. De wandeling voert door een van de oudste delen van Soest. Een deel waarover bij veel mensen minder bekend is. Het wordt een combinatie van laat middeleeuwse gebruiken, verdwenen gebouwen, anekdotes en verklaringen. Het voert u over de Padde, langs de Teut, over het Lange End en u maakt kennis met de geestelijke dochters uit de negentiende eeuw, die woonden in Maperduijs.

Om een antwoord te vinden op al deze zaken kunt u een wandeltocht houden van circa 2,5 kilometer ofwel een uurtje wandelen, inclusief het bekijken van de objecten die u tegenkomt.

Tijdens de wandeling kunnen enkele monumenten bezichtigd worden.

De wandeling begint bij het museum Soest, zodat er voldoend ruimte is om uw fiets te stallen of eventueel de auto te parkeren. Tevens kunt u op die dagen ook even een kijkje nemen in de ruime en gevarieerde collectie van het Museum. De wandeling eindigt ook bij museum Soest.

De volledige wandeling wordt tegelijkertijd met het programmaboekje - wat bij de start (museum Soest) wordt uitgereikt -  uitgereikt. Er gaat geen gids mee maar de beschrijvingen in het programmaboekje spreken voor zich. De start van de wandeltocht door Soest is tussen 12.30 uur en 15.00 uur.