Boek Kunstgeschiedenis Soest / Soesterberg

In november 2014 verscheen een kleurrijk boek van 175 geïllustreerde pagina's over Soester (beeldende) kunstenaars in de 20ste eeuw.

Een speurtocht van drie jaar over paden van begraafplaatsen en op digitale wegen, in stoffige en op harde schijf opgeslagern archieven, in de woongedeelten van oude boerderijen, op zolders van familieleden, in schuren van nabestaanden tot onder het bed van een bejaarde dochter van.

In totaal hebben 227 beeldende kunstenaars het boek gehaald, waarbij de samenstellers Wim de Kam en Frans Stokhof de Jong niet kunnen garanderen en zelfs niet pretenderen dat er een volledig compleet beeld van Soester kunstenaars kan worden gegeven.

Het boek kost € 24,95 en is ondermeer te koop in het Museum Soest.