Bidprentjes

De Historische Vereniging Soest-Soesterberg is in het bezit van een groot aantal bidprenten die voor het grootste deel betrekking hebben op personen uit Soest/Soesterberg en omgeving.

Veel van de prenten zijn origineel, maar helaas is dat niet voor alles het geval. Er zijn zo goed mogelijke kopieën gemaakt van wat wij konden lenen van eigenaren en verder is er een groot aantal waarvan alleen de tekst beschikbaar is.

Door op deze link te klikken komt u automatisch bij het Bidprentenkabinet.

Om het geheel toegankelijk te maken is er een selectietabel samengesteld op basis van de voorletter van de achternaam. Voor de bidprenten van de dames geldt dat zij onder hun meisjesnaam hierin zijn opgenomen.

Op verzoek kan de gehele collectie bidprenten bekeken worden in het Museum Oud Soest. In museum Oud Soest is een CD-rom aanwezig waarop een zeer groot aantal bidprentjes te zien is. Tevens bevat deze CD-rom een opsomming van namen van wie bidprentjes aanwezig zijn. Als u de CD-rom met de bidprentjes wilt bekijken dan kunt u zich vervoegen bij de dienstdoende suppoost van het museum, die u verder zal helpen.

Mocht u vragen, verzoeken of opmerkingen dan wel aanvbullingen hebben dan kunt u altijd via e-mail terecht bij
de Historische Vereniging.