Verdwenen Soest

In de loop van de jaren is er veel verdwenen in Soest. Veel historie is hierdoor verloren gegaan. Gelukkig hebben we nog een aantal fanatieke inwoners in Soest die op allerlei manieren proberen stukjes historie - als in het dan op papier - terug te halen. De heer René van Hal is nu zo iemand. Degenen die de Soester Courant lezen kennen hem wel. Immers van zijn hand zijn al heel wat artikelen verschenen in de rubriek Verdwenen Soest. Al deze artikelen zijn terug te lezen de website www.verdwenensoest.nl. Ook heeft hij (maar ook zijn voorgangers Wim de Kam, Gijs van Brummelen en Boris Berkhout) aan zijn artikelen foto's toegevoegd van bijzondere waarde. Op deze foto's zijn veelal afbeeldingen te zien die we in Soest en Soesterberg niet meer zien.

Als u de website heeft benaderd dan ziet u eerst een overzicht van de artikelen die zijn geschreven. Door op een bepaald onderwerp te klikken komt u bij het verhaal met de illustraties. Deze worden nog steeds geactualiseerd aan de hand van reacties die vanuit Soest, Nederland maar ook ver daar buiten binnen komen.

De teksten die bij de foto's op deze pagina zijn geplaatst verwijzen naar de onderwerpen van de artikelen die u kunt vinden in de index van bovengenoemde site. Dit zijn maar een paar voorbeelden. .

Veel leesplezier bij Verdwenen Soest.

Ringwegweek voor Klaarwater 1973
Ongelijke strijd klein zelfstandige